Citind un articol de pe blogul unui amic, mi-am amintit că am vrut mereu să scriu despre decăderea femeii moderne, dar cumva, am evitat constant.

Înțeleg faptul că este foarte cool să stai cu pula-n gură permanent. Probabil că îți dă senzația de libertate.

– “Băi, fac ce vreau și spun ce vreau, că e libertate de expresie, ce pula mea!”

Partea tristă este că am ajuns să confundăm posibilitatea de a spune ce vrem cu modalitatea în care spunem ce avem de spus.

Un prieten mi-a zis cu multă vreme în urmă că “pula mea” ține loc de virgulă în vocabularul bărbaților.

O mai scap și eu când și când, recunosc, însă o fac în surdină, la mega nervi, când bariera conștientă a vocabularului se ridica brusc, apăsată la unul din capete de greutatea nervilor ce mă cuprind.

Însă, mai nou, înțeleg că e foarte cool ca femeile să vorbească în felul ăsta.

“Ce faci coae” ține loc, mai nou, de “Salut Bogdan! Ce mai faci?” “Sugi pula!” e în loc de “Nu ai dreptate!” și tot așa. Iar toate astea au ajuns să fie mai prezente în vocabularul feminin decât în cel masculin. Și nu vorbim de femeile alea cu fuste multe și colorate pe care și le ridică cu una cu două în cap, să îți arate nemulțumirea lor neaoșă. Nu, e vorba despre femeile educate (mă rog), cele cu studii multe, cu funcții în corporații, cu imagine socială puternică și cu haine de firmă, cumpărate de la Milano sau Paris.

Nu pricep de ce a ajuns trivialitatea sa fie cool!

Nu pricep de asemenea, de ce ne simțim mai puțin liberi dacă nu stăm cu pula-n vocabularul oral în fiecare propoziție.

Dacă asta înseamnă să fii hipster, mulțumesc, atunci eu nu vreau să fiu unul.

Sigur, e mișto să mai scapi o pulă sau o pizdă, un supt sau o muie, în doi, când ești cu iubita/iubitul în pat și faci dragoste pasional. Limbajul vulgar în pat este sexy și incitant. Uneori ridică punctul de fierbere al sângelui într-un mod pe care nu ți l-ai fi imaginat.

Dar de ce pe stradă? De ce cu amicii? De ce cu prietenii? De ce pe facebook sau pe blog? De ce mereu și oriunde?

O femeie cool nu este o femeie care imita un șofer de camion, slinos și idiot și nici un miner.

O femeie nu devine cool dacă duce imitarea bărbatului la niște cote exagerate, pe care însuși bărbatul nu le adoptă decât în rare ocazii.

O femeie cool este Scarlett O’Hara. Asta dacă ați citit sau văzut Pe aripile vântului. Femeia cu nerv, cu impuls, cu atitudine cu tupeu cu energie, dar cu clasă și stil, care rămâne femeie în esenta ei, aceea e o femeie mișto.

Golancele nu sunt cool. Nici golanii nu sunt, dar golancele cu atât mai puțin.

Nu sunt un arogant, pedant, scorțos. Cei care mă cunosc știu bine lucrul ăsta.

Băi dar cred că se merge prea departe. Deja discursul oamenilor din jurul meu îmi provoacă aceeași reactie pe care am avut-o, imediat după revoluție, când în filmele românești se înjura ca la ușa cortului, fără noimă și fără sens, doar așa….ca să fie la modă. Pentru că așa fac americanii și cunoaștem cu toții că ce fac americanii e lege.

Faptul că femeia care îți urează să îi sugi pula, pe care nici măcar nu o are, o fi la modă, o fi cool, dar e mizerabil și oribil.

Faptul că o femeie te întreabă pe facebook, public, “ce faci coae?” o fi la modă iarăși, o fi și cool, dar e la fel de mizerabil.

Prefer femeia puternică, dar feminină, cu atitudine, dar nu neapărat bărbată. Prefer femeia cu clasă și stil nu cu educația obținută pe centură de la câțiva șoferi de tir care nu au mai văzut păr pubian feminin de…..10 ani și care au abuzat-o temeinic

Prefer femeia femeie, nu femeia gibon.

Până la urmă toți visam la Mercedes S Klass, nu la o căruță cu o roată pe pană și tractată de un măgar șchiop, nu?

 

Credit foto: ziarelive.ro